Warzywa kluczem do zdrowia
- 327 Views
- Redaktor wychowanieprzezsztuke.pl
- 21 kwietnia 2019
- Zbiór porad o zdrowiu
Na talerzu można łączyć wiele bardzo różnych składników i niektóre kojarzone od razu w negatywny sposób ze złym wpływem na zdrowie, wcale nie muszą takie być, jeśli będą stosowane z umiarem i okazjonalnie, lub będą neutralizowane innymi składnikami mającymi zupełnie przeciwne działanie. Mowa tutaj chociażby o niwelowaniu skutków spożywania zakwaszających organizm produktów, jak chociażby alkohol i mięsa, produktami odkwaszającymi, o zasadowej naturze – jak warzywa. Zrozumienie, jak ważne jest spożywanie warzyw, pozwala przekonać każdego do tego, że ich jedzenie jest bardzo ważne. W różnych warzywach znajdują się nie tylko antyoksydanty czy zdrowe tłuszcze – jak chociażby w awokado, ale także liczne minerały, witaminy i białko niemniej wartościowe jak to pochodzenia zwierzęcego. Odpowiednie wykorzystywanie na co dzień warzyw z pewnością jest w stanie bardzo podnieść jakość życia, samopoczucia, jak i wyniki badań. W obiadowej porcji przynajmniej połowa talerza powinny stanowić warzywa, także surowe.

- 22 lutego 2021
Zioła i przyprawy na zdrowie
- 12 stycznia 2021
Cynk, magnez oraz Witamina B6
- 9 października 2020
Jak wyrobić systemantyczność ?
- 7 sierpnia 2020
Zioła i przyprawy na zdrowie
Cynk, magnez oraz Witamina B6
Jak wyrobić systemantyczność ?
Mikrobiom dlaczego jest ważny ?
Najlepszy kalkulator kaloryczny
Jak najszybciej zrobić szerokie plecy ?
Witaminy jako sposób na lepszy wygląd
Zdrowy marsz